Om mig

Om mig

Livet som elitidrottare har format mig och gjort mig fokuserad och målinriktad, både i mina uppdrag och i mitt privatliv. Erfarenheterna från en framgångsrik friidrottskarriär tar jag självklart med mig in i de utmaningar som mina uppdragsgivare, och jag själv, ställs inför.

Jag har egen erfarenhet av att tydliga och utmanande mål gör att människor och verksamheter presterar bättre. I idrottsvärlden tränar aktiva och ledare tillsammans, både fysiskt och mentalt, i strävan att nå sin fulla potential.

Jag har arbetat med verksamhets- och kompetensutveckling samt marknadskommunikation i drygt 25 år i olika befattningar inom Länsförsäkringar, Trygghetsrådet TRS och Falun Borlänge-regionen. Jag har bland annat erfarenhet av att jobba som process- och projektledare, kompetensansvarig, marknadschef och rådgivare. Jag är även certifierad coach enligt branschorganisationen EMCC (European Mentoring and Coaching Council).

Vid sidan av mitt arbete sätter jag stort värde på att umgås med familj och vänner. Träning är fortfarande en viktig del i mitt liv och det blir minst ett par motionsrundor i veckan. Ett annat intresse är retroprylar och en av mina favoriter är Marianne Westman som bland annat har formgivit porslinsserien Picknick och Mon Amie.

Meriter – urval

  • Innehar svenska rekordet på 400 meter häck med tiden 54.15
  • EM-guld 400 meter häck i Aten 1982 med tiden 54,57
  • VM-sexa 400 meter häck i Helsingfors 1983
  • OS-femma i Los Angeles 1984
  • EM-fyra 400 meter häck i Stuttgart 1986
  • Vann totalt 35 SM-guld – och 23 av 30 starter i Finnkampen